ÇILGIN BALIKÇI - BALIKÇILARIN BULUŞMA ADRESİ

balıklar yemler avlaklar iletişim

ANASAYFA arrow FORUM
ÇILGIN BALIKÇI FORUM
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Cvp:09-10.08.2008 AKYAR BARAJI VE BULAK ÇAYI AV RAPORLARI. (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beğenilen: 0
BAŞLIK: Cvp:09-10.08.2008 AKYAR BARAJI VE BULAK ÇAYI AV RAPORLARI.
cbrunl (Kullanıcı)
Acemi Üye
Gönderiler: 9
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
09-10.08.2008 AKYAR BARAJI VE BULAK ÇAYI AV RAPORLARI. 3 Yıl, 9 Ay önce Karma: 0  
Selamünaleyküm gönüldaşlarım,
Yoğun bir mesai dönemi ve sınavlar dolayısı ile uzun süre balık avından mahrum kaldım. Yaklaşık 3 ay kadar balığa çıkamadım. Fırsatını bulup 09-10 Ağustos 2008 tarihinde (cumartesi ve pazar günlerine denk geldi) balık avı ve dinlenmek için Kızılcahamam a köye (Dereneci) gittim. Balık avı iyi sonuçlar verdi sayılır. Bu arada daha evvelde belirttiğim gibi bir kene vakası ile karşı karşıya kaldım. Neyseki herhangi bir durum yok. Kene şüpheli tür çıktığı için şu anda kendimi gözetliyorum. ( kene türü hyolamma marginatum). Doktor telaşlanacak bir durum olmadığını bildirdi. Neyse biz artık balık avına dönelim.
Keneler bizi yıldırmaz ava devam dostlar
Ben kullandığım takımlar hakkında daha evvel bilgiler vermiş ve resimlerini siteye eklemiştim. Burada farklı olarak sazan için kullandığım takımdan bahsedeceğim. 4 no çapraz iğneler bağlı olan 25 cm 0.40 strong misinadan yapılmış köstekler, yine 0.40 strong misinadan oluşan 1 mt boyunda ve ucuna 75 gr armut kurşun taktığım bedene bağladım. Strong marka 0.40 misinayı arkadaşlara tavsiye ederim. Kullandığım 3 mt kamış 160 gr atma kapasitesine sahip. Makina ise Balzer marka. Bu makina ve kamış bana tam 9 yıldır hizmet ediyor. Askerden gelince babam hediye olarak bana almıştı bunları.
Bu avda kullandığım yemler ise daha önce bahsettiğim gibi akvaryum balığı yemi ile bulanmış tavuk ciğeri, solucan ve ilginç bir hamur bunuda yem hazırlarken o anda icat ettim. ciğeri doğrama tahtasının üzerinde elimi yumruk yapıp üst kısmıyla bastırarak iyice ezdim. İçine biraz akvaryum yemi ve normal un kattım baktım iyi bir hamur kıvamına geliyordu bende malzemelerin biraz miktarını artırıp ciğerin birazını böyle hamur yaptım miktarı az tutttum çünkü deneme amaçlı idi. Zaten solucan olduğu içinde ciğer zahmetine fazla katlanmadım. Ciğer miktrınıda az tutttum. Dinlenme amaçlı olarak gittiğim için balık avına saat 16:00 civarında başlayıp 20:30 a kadar baraj ve çayda kaldık. (09.08.2008 Akyar barajı, 10.08.2008 Bulak çayı) Barajda 1 adet sazan 35 cm 800 gr, çeşitli boylarda kadife gümüş aldık. Çayda 25 cm - 33 cm arası değişen kefaller, 1 adet karabalık ve çeşitli boylarda gümüş aldık.

Bu balığı yakalarken kullandığım yemler hakkında bilgi veriyim,
Tavuk ciğeri veya kuzu ya da dana ciğerini önce ince uzun bir şekilde kesiyorum. Bu kesilen parçaları üzerine akvaryum balığı yemi ufalanmış bir gazete kağıdına koyuyorum. Bundaki amaç hem ciğer parçaları gazete kağıdına yapışmıyor, hem de bu toz, yemin üzerinde kaldığı için bir koku veriyor. Suda dağıldığı için balıkların ilgisini çekiyor. Akvaryum balık yemi yerine bazen un ya da mısır unuda kullanıyorum. Bu şekilde ciğer parçaları biraz havalandırılıp kurutulduktan sonra av için hazır hale geliyor. Bunu mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Kağıdın üzerinde kalan yem tozlarını ve ciğer parçalarınıda ekmek içi, un, knorr sarımsak çeşnisi az mısır unu ile karıştırıp yumurta kırıp yapılan hamuru yemlemede kullanabilirsiniz. Yemsiz kalındığında oltaya takabilirsiniz.
Çayın kıyısında yaşayan çekirgeler ve özellkle çayın kıyısında suda bulunan taşların altından çıkan böcekleri yem olarak kullanıyorum. Bu böcekler çok etkili.
fakat dayanıksız olduğu için balık tarafından çok çabuk iğneden alınabiliyor. Bu durumda hemen iğneyi küçültüyorum. (değişik boylarda iğnelerle yapılan yedek olta bedenleri her zaman yanınızda bulunsun.) Toprak solucanı sazanda olduğu gibi, tatlı su kefalinde favori bir yemdir. Bolca toprak solucanıda avcının yanında bulunmalıdır.

Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  

Son Düzenleme: 14/08/2008 15:07 tarafından mku.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
mku (Yönetici)
Forumda destek almak için lütfen bana ulaşın
Yönetici
Gönderiler: 215
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Cinsiyet: BAY ÇılgınBalıkçı Konum: Ankara Doğum Günü: 1982-10-17
Cvp:09-10.08.2008 AKYAR BARAJI VE BULAK ÇAYI AV RAPORLARI. 3 Yıl, 9 Ay önce Karma: 2  
Abvi balzer marka bir kamışımı güdülde unutup geldim bundan 3 yıl evvel.Balzer dedin derdimi deştin.İyi av olmuş sanırım ama fotograflar konusunda yine mi bir sıkıntı var?

Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  

TIRIVIRIYA HAYIR
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
EN ÜST Cevapla
Sistem: FireBoardGönderileri Masaüstünüze Alın